KRUŽLOV: V obci i naďalej trvá tretí stupeň povodňovej aktivity

30.07.2008 Bardejov

Kružlov 30. júla (TASR) - V obci Kružlov v Bardejovskom okrese i po poklese hladiny miestneho potoka Solotvinec naďalej trvá 3. stupeň povodňovej aktivity. Obec pracuje na sfunkčnení kanalizácie, vodovodu, mostov a miestnych ...
"Nemáme prepojenie jednej časti obce s druhou, preto sme ešte neodvolali tretí stupeň povodňovej aktivity. Voda nie je daná do koryta, brehy sú v dezolátnom stave, spojenie brehov je dočasne vyriešené železným premostením pre peších, " informoval TASR starosta obce Kružlov Jozef Kmec. Železný most si obec zapožičala zo Štátnych hmotných rezerv a za pomoci miestneho hasičského zboru ho v nedeľu 27. júla nainštalovala.
Rekonštrukčné práce po povodniach sťažuje aj to, že obec nedisponuje ťažkou technikou ani finančnými prostriedkami na objednanie si prác u firiem. "Obecný rozpočet sa ešte nespamätal po povodniach z roku 2006, keď vznikli školy nad 10 miliónov korún (331.939 eur). Doteraz sme od štátu nedostali ani korunu. Takéto povodne tu máme zhruba každé dva roky, " uviedol Kmec. Potok je v správe Slovenského vodohospodárskeho podniku.
Tretí stupeň povodňovej aktivity starosta obce vyhlásil 23. júla, jeho odvolanie je závislé od premostenia oboch častí obce. "Neviem odhadnúť presný termín, všetko závisí od postupu prác a financií, " dodal starosta.
 

Vyberte región